Onni™ Will Ferguson

ISBN: 9789511181149

Published:

Hardcover

367 pages


Description

Onni™  by  Will Ferguson

Onni™ by Will Ferguson
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 367 pages | ISBN: 9789511181149 | 10.63 Mb

Hyvä siitä tulee. Sinulla on niin kaavoihin kangistunut ajatuksenjuoksu. Elämäntaito, keittokirjat. Kuka sen sanoo mihin yksi lajityyppi päättyy ja mistä toinen alkaa? Rajat hämärtyvät. Asiat menevät päällekkäin. Sitä paitsi tämä keittokirja onMoreHyvä siitä tulee. Sinulla on niin kaavoihin kangistunut ajatuksenjuoksu. Elämäntaito, keittokirjat. Kuka sen sanoo mihin yksi lajityyppi päättyy ja mistä toinen alkaa? Rajat hämärtyvät. Asiat menevät päällekkäin.

Sitä paitsi tämä keittokirja on elämäntaitoa enemmän kuin mitään muuta. Minulla on sille jo valmis nimikin: Syö sianlihaa, ole onnellinen!Eikö sen pitänyt olla käristettyä sikaa?Totta. Mutta pitää harkita ennen kuin otsikoihin pannaan väitelauseita. Eikä pidä mennä liiallisuuksiin. Nykypäivän lukijalla on kiire. Kellään ei ole aikaa lukea pitkää nimeä loppuun asti. Otsikon pitää olla lyhyt. Parasta jos se olisi yksi ainoa sana.OnniTM on isku vasten iloisia hymiöitä ja sisäistä sankaria. Sen mukaan onni on luonnoton olotila. Senhän tiesi jo aikoinaan Eino Leino: Kell` onni on, se onnen kätkeköön.Kirjan päähenkilö on kustannustoimittaja, jonka erikoisalaa on elämäntaitokirjat.

Panderic on kustantamo, joka julkaisee kirjallisuutta julkkisten ihmedieeteistä leiviskän kokoisiin vampyyrisaagoihin. Se on julkaissut mm. dekkarin semiootikoksi ryhtyneestä keski-ikäisestä matemaatikosta, jonka on kirjoittanut semiootikoksi ryhtynyt keski-ikäinen matemaatikko. Sellainen on maailma, tämä postmoderni, hyperautenttinen todellisuus, johon Edwin de Valu saapuu töihin.Kustannustoimittajan pöytää hallitsee tauhkakasa, meidän pöytälaatikkokirjailijoiden säälittäviä raapusteluja suuriksi teoksiksi.

Ajatusjäte katoaa hyvin nopeasti Edwinin pöydälle mukana saatekirje, jossa valitetaan ettei käsikirjoitus juuri tällä hetkellä sovi kustantajan linjaan. Edwin on luvannut Pandericille syksyn markkinoille sen kirjan, joka palauttaa heidät maineeseen ja kunniaan. Eli toisin sanoen kirjan joka myy ja tuottaa rahaa.Ainoa haittapuoli on, ettei Edwinillä ole hajuakaan mikä se kirja olisi. Hän tarttuu epätoivoiseen oljenkorteensa, yli tuhatsivuiseen käsikirjoitukseen jonka lähetyskuori oli koristeltu päivänkakkaroilla.Käsikirjoituksessa kerrotaan kuinkalaihtua nopeastipäästä irti tupakastaparantaa seksielämärikastua helpostisaavuttaa kukoistava luovuuslöytää tarkoitus elämälleSisältö on siis keskimäärin sama, mitä esim.

Fitness tarjoaa. Edwin vain on ehtinyt hylätä kässärin ja kierrättää sen eteenpäin kohti silppuria. Mutta löytyyhän se lopulta ja päätyy markkinoille täsmälleen alkuperäisessä asussaan.Mitä sitten tapahtuukaan, onkin eri asia.

Onni ei olekaan yhtäläinen asia kaikille. Esimerkiksi narkomaanien kuntoutuskeskuksen on lopetettava asiakaspulan takia. Synkkä päivä kerta kaikkiaan.Fergusonin luoma maailma on samaa tasoa mitä oli Orwellin isoveli valvoo -kuvaus. Kaikeksi hyväksi se on totta. Satiirin keinot ovat tarkoituksella läpinäkyvät. Piukemmat pakarat = parempi elämä. Kustannusala saa täyden laidallisen. Mitä sanoa kirjasta, jonka nimi on Ole mitä et ole?

Jotain menettelytavoista kertoo esimerkki kohukirjaksi aiotusta teoksesta jossa siivooja paljastaa harrastaneensa seksiä sekä varapresidentin että edustajainhuoneen puheenjohtajan. Myöhemmin paljastuu että yksi seksikumppaneista oli ollut Elvis, ufon kyydissä. Kirjaa ei tietenkäään poisteta kustannusohjelmasta, vaan se siirretään vain elämäkerroista New Agen puolelle.Poliittisista satiireista tunnettu 38-vuotias Ferguson vyöryttää kirjan sivuilla 2000-luvun pikakonsteja onnellisuuden tavoittelemissa.

Halihalit ja Post-it-lappujen nerokkuus tulee hyvin esille trenditietoisten urbaanien cityoliodien elämässä. Jos veden ja nuudeleiden sanotaan laihduttavan, niin nehän laihduttavat, oli päälle kermakastiketta tai ei.

Aiemmin Ferguson on kirjoittanut humoristiseen sävyyn mm. oppaan jääkiekkoon ja matkakertomuksia niin Kanadasta kuin Japanista.Kaksinaismoralismi nousee esiin päähenkilön tavoissa. Hän kyllä ajattelee sanovansa totuuden, mutta sanookin sen mitä kuuluu sanoa.

Markkinavoimat ovat ylin Jumala, jonka nimeen vannotaan. X-sukupolvi on niin kiireinen onnellisuuden etsinnässä, ettei ehdi puurohiutaleitakaan mitata vaan käyttää trendikkäitä valmiiksi annosteltuja pakkauspusseja. Syvällisyyden etsinnässä olemme pinnallisempia kuin koskaan.Dont worry, be happy.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Onni™":


laxicoia.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us