Reflectietools Karim Benammar

ISBN:

Published: 2011

Paperback

176 pages


Description

Reflectietools  by  Karim Benammar

Reflectietools by Karim Benammar
2011 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 176 pages | ISBN: | 9.18 Mb

Deze uitgave is geschreven als werkboek voor begeleiders van reflectieprocessen binnen en buiten het onderwijs. De reflectieoefeningen in dit boek zijn geschikt voor iedereen die dieper en bewuster na wil denken over zijn huidige of toekomstigeMoreDeze uitgave is geschreven als werkboek voor begeleiders van reflectieprocessen binnen en buiten het onderwijs. De reflectieoefeningen in dit boek zijn geschikt voor iedereen die dieper en bewuster na wil denken over zijn huidige of toekomstige handelen.

De reflectietools sturen het proces, dagen uit en prikkelen de deelnemers om hun denkkaders te vergroten. De negen tools worden geïntroduceerd aan de hand van praktische en levendige voorbeelden. Tussen deze voorbeelden staan de stappen en de rol van de begeleider beschreven.Dit boek is ontwikkeld binnen de Hogeschool van Amsterdam en is bedoeld voor studenten en hun begeleiders in het studieproces.

Het is een nieuw kennisgeheel dat is opgebouwd om studenten te helpen goed en adequaat te reflecteren over hun studieprocessen. Laten studeren en optimale studierendementen zien te bereiken is het doel van deze uitgave. De werkvormen die worden aangeboden, zijn de zogenoemde reflectietools: instrumenten die in toolboxen worden aangeboden. Deelnemers aan de begeleidingsprocessen leren actief na te denken over hun leerervaringen, de stages die ze moeten uitvoeren en de projectgroepen waaraan ze deelnemen.

Docenten en studenten participeren in deze processen: hoe pak je de lessen aan, hoe verander je de onderwijsinhouden zodat die dichter bij de student komen en hoe optimaliseer je het management. Dit alles om met inzet en plezier het studiewerk te doen. De toepassing van deze werkwijze beperkt zich niet tot het onderwijs alleen- reflectieprocessen vind je immers ook in werkstages en praktijkopdrachten. In dit boek wordt elke nieuwe tool ingeleid met een uitvoerig praktijkvoorbeeld, dan volgen de stappenplannen die nauwkeurig de handelingsvolgorde aangeven.

Het gaat om een nieuwe methode die zichzelf nog moet bewijzen- dit boek geeft daartoe een aanzet.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Reflectietools":


laxicoia.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us