Naisten mies ja aatteiden: Juhani Ahon elämäntaide Panu Rajala

ISBN:

Published: September 1st 2011

Hardcover

420 pages


Description

Naisten mies ja aatteiden: Juhani Ahon elämäntaide  by  Panu Rajala

Naisten mies ja aatteiden: Juhani Ahon elämäntaide by Panu Rajala
September 1st 2011 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 420 pages | ISBN: | 10.75 Mb

150-vuotisjuhlan pääteos on vangitseva elämäkerta, joka haastaa tulkitsemaan Aho elämändraamaa ja teoksia tuoreista näkökulmista.Onkohan kukaan kirjailijoistamme vedonnut niin moninaisiin ja vastakkaisiinkin lukijoihin kuin Juhani Aho?

Hänestä ovatMore150-vuotisjuhlan pääteos on vangitseva elämäkerta, joka haastaa tulkitsemaan Aho elämändraamaa ja teoksia tuoreista näkökulmista.Onkohan kukaan kirjailijoistamme vedonnut niin moninaisiin ja vastakkaisiinkin lukijoihin kuin Juhani Aho? Hänestä ovat löytäneet ymmärtäjän niin aviovuoteen kylmyydessä valvovat naislukijat, ilotytön syliin eksyneet nuorukaiset, mustasukkaisuuden kalvamat miehet kuin maalaiskylän Matit ja Liisat.Juhani Ahon elämän aikana suomen kieli kehittyi kirjallisuuden ja itsenäisen valtion kieleksi.

Tämän kehitys keskiössään Panu Rajalan teos levittää näkymää kotimaisista yhteyksistä Ahon rooliin kirjallisten virtausten uteliaana maahantuojana, Ahon eurooppalaiseen vastaanottoon, Nobel-ehdokkuuteen ja ystäväpiiriin.Juhani Aho on saanut Panu Rajalasta draamantajuisen jataiteilijan ristiriitaisiakin pyrintöjä ymmärtävän elämäkerran kirjoittajan.

Rajala kuvaa kiihkeän ja kipuilevan ylioppilaan kehityksen arvonsa tuntevaksi ammattikirjailijaksi ja kansainvälisiä yhteyksiä luovaksi kulttuurivaikuttajaksi, joka ei pyydellyt anteeksi kirjoitustensa saati ihmissuhteittensa aiheuttamaa hämmennystä. Rajala kirjoittaa kuin Ahon elämän keskeltä, milloin Järnefeltien salongista, Minna Canthin kodista, laajoilta polkupyörämatkoilta tai Pariisista maailmannäyttelyn vilinästä.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Naisten mies ja aatteiden: Juhani Ahon elämäntaide":


laxicoia.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us